Подарък при покупка от марка C-THRU!

Vaseline Intensive Care Cocoa Radiant Лосиони за тяло за жени

Описание

Красивата кожа изисква дълбока хидратация, това е мотото на американската марка Vaseline, която вече повече от 140 години предлага на хората хидратираща грижа за тялото и лицето. Повечето хора приемат кожата си за даденост, но в действителност тя е защитен щит, която всеки ден се справя с многобройните трудности на съвременния свят. Предпазва ни от външни агресори, затова трябва да полагаме отлични грижи. Козметиката с вазелин може да ви помогне да направите точно това.

История на марката

През 1859 г. млад британски химик на име Робърт Чесбро посещава някои от първите петролни кладенци в Америка, за да види какви други продукти могат да се произвеждат от петрол. Връща се с вещество, наподобяващо парафин, което местните миньори използват за лечение на леки рани и изгаряния. В продължение на повече от десетилетие той подробно изучава действието на веществото, усъвършенства процеса на извличане и пречистване и накрая регистрира получения продукт като вазелин през 1872 г. Именно това дава името на компанията - вазелин. Чебъро се заема да го популяризира, като обикаля щата Ню Йорк и показва от първа ръка невероятните ефекти на своя продукт с вазелин. И хората го предпочитат. Вазелинът регенерира сухата кожа, леките рани и изгарянията и през 1874 г. се продава в САЩ със скорост един флакон в минута.

Безпрецедентният успех на козметика Vaseline

Чесброу е посветен в рицарство от самата кралица Виктория за заслугите си към света на козметиката. По този повод легендарният монарх разкрива, че използва вазелин, за да хидратира кожата си всеки ден. В началото на 20-ти век марка Vaseline се разпространява в други страни и е дори в първата доказано успешна експедиция до Северния полюс, защото може да предпазва кожата дори от екстремни студове. Това, което започва с бурканче вазелиново желе преди повече от 140 години, постепенно се разраства до широка гама от козметични продукти. От популярните балсами за устни Vaseline Lip Therapy до кремове за ръце и лосиони за тяло Vaseline Intensive Care. Освен това гамата на марката все още включва оригиналното вазелиново желе под името Original Vaseline Jelly.

Разгледайте

Loading…
Мнения на клиенти

Все още никой не е оценил продукта
Оценете първи продукта

Доставка:
Сертификати: