Подарък от Calvin Klein при всяка покупка от марката над 39 лв.

Шипрови парфюми

Шипрови парфюми

Шипровите аромати са мистериозни, елегантни и изискани. Те са много повече от парфюмно семейство - това е ароматна концепция, изградена около един легендарен парфюм. През 1917 г. известният парфюмерист Франсоа Коти представя революционния за времето си парфюм за жени Chypre и така поставя основите на цялото парфюмно семейство.

Chypre е френското име на средиземноморския остров Кипър, където според легендата се е родила богинята на красотата и любовта Афродита, а дъбовият мъх идва също от Кипър - основата на всички шипрови парфюми. Феноменалният успех на парфюма Chypre вдъхнови повечето други парфюмни къщи да създадат свой собствен модел с подобна ароматна композиция. Вижте оригиналния състав на легендарния бестселър сред парфюмите за жени:

Различните вариации на шипровите парфюми варират от плодови композиции през цветни и зелени нотки до ароматни и кожени аромати. 

Състав на оригиналния дамски парфюм Chypre:

Глава> бергамот, лимон, портокал и портокалов цвят

Сърце> карамфил, иланг-иланг, роза, жасмин, лилия, ирис

Основа> тамян, мускус, цивет, дъбов мъх, пачули, стиракс

Нотки:

Пресни цитруси в горните тонове, особено бергамот. Следва призрачен мъх, лабданум и пачули.

За кого са създадени шипровите парфюми?

Шипровите парфюми са идеални за всеки, който иска да се открои от останалите и да се отдаде на елегантен и изискан аромат. Подходящ е за силни личности, за изискани жени, които знаят точно какво искат, както и за успешни мъже с незабравима отличаваща се аура. Те са търсени от ценителите на парфюмите не само заради тяхната уважавана издръжливост.

Ще срещнете мнения, че това ароматно семейство е най-красивото, но може би най-малко известно. Когато някой го използва, определено трябва да се подготви да привлече вниманието на обкръжението си с парфюма си. Кои шипрови парфюми са най-популярни?

Eau de Parfum 20 ml
31,00 лв
Отстъпка 21 %  21 %
Подаръчен комплект
131,00 лв
Eau de Parfum 75 ml
116,00 лв
Eau de Parfum 30 ml
64,00 лв
Eau de Parfum 75 ml
115,00 лв
Отстъпка 27 %  27 %
Одеколон 100 ml
36,00 лв
Eau de Parfum 50 ml
94,00 лв
Eau de Toilette 100 ml
9,00 лв
Eau de Toilette 75 ml
97,00 лв
Eau de Toilette 30 ml
62,00 лв
Отстъпка 6 %  6 %
Eau de Parfum 50 ml
107,00 лв
Отстъпка 13 %  13 %
Eau de Parfum 100 ml
27,00 лв
Eau de Parfum 100 ml
284,00 лв
Отстъпка 27 %  27 %
Eau de Toilette 80 ml
20,00 лв
Отстъпка 8 %  8 %
Eau de Parfum 50 ml ТЕСТЕР
98,00 лв
Отстъпка 15 %  15 %
Eau de Parfum 120 ml
128,00 лв
Eau de Toilette 100 ml ТЕСТЕР
119,00 лв
Отстъпка 13 %  13 %
Eau de Parfum 25 ml
83,00 лв
Eau de Parfum 100 ml
85,00 лв
Отстъпка 13 %  13 %
Eau de Parfum 120 ml
131,00 лв
Eau de Parfum 100 ml
389,00 лв

Шипрови парфюми и техните подкатегории

Шипрово-ароматни парфюми

Топлият, изискан и елегантен шипров аромат контрастира със свежите зелени тонове на прясно окосена трева и зелени билки. Получените аромати имат спортен и зареждащ характер. Те са като пролетна разходка из гората - можете да усетите ароматния мъх под краката си и чистото горско ухание, което се носи във въздуха.

Шипрово-цитрусови парфюми

Освежаващ бергамот, лимон, портокал и други цитруси в изискана комбинация с мъхеста шипрова основа. Съставките им също участват в базовия състав и на някои съвременни одеколони.

Шипрово-дървесни парфюми

Традиционните шипрови компоненти под формата на дъбов мъх и лабданум се комбинират с доминиращи дървесни нотки. Можете да усетите амбра, ветивер, сандалово или кедрово дърво сред тях. Създават се интензивни, чувствени и изразителни мъжки парфюми. Предлагат се и унисекс аромати, които ухаят дълго време върху кожата.

Шипрово-дървесни парфюми

Шипрово-кожени парфюми

Въпреки, че кожата е традиционен компонент на мъжките парфюми, всъщност има много парфюми за жени, съдържащи нотки кожа, дори понякога в комбинация с тютюн. В шипрово-кожените парфюми ще откриете и животински нотки като цивет, мускус, амбра, както и мед и дървесни тонове. Тези парфюми като цяло са много дълготрайни.

Шипрово-цветни парфюми

Разцъфнали рози, момина сълза, жасмини, портокалов цвят и други ароматни цветя обогатяват шипровата основа и създават елегантен, женствен и съблазнителен аромат. Днес категорията шипрово-цветни парфюми е популярна класика.

Шипрово-цветни парфюми

Шипрово-плодови парфюми

Шипровите парфюми също се съчетават перфектно с плодови нотки на праскова, кайсия, слива, дива ягода и различни видове екзотични плодове. Обикновено ще ги усетите още в началото на аромата. Плодове, дъбов мъх и топла дървесина ще допълнят ароматната композиция, създавайки класически аромат със свежи и сочни нотки. Понякога щипка пикантни нотки се добавя към ароматната композиция.

Шипрово-плодови парфюми

Желаете ли да разберете повече?

Доставка:
Сертификати: