Шипрови парфюми

Шипрови парфюми

Шипровите аромати са мистериозни, елегантни и изискани. Те са много повече от парфюмно семейство - това е ароматна концепция, изградена около един легендарен парфюм. През 1917 г. известният парфюмерист Франсоа Коти представя революционния за времето си парфюм за жени Chypre и така поставя основите на цялото парфюмно семейство.

Chypre е френското име на средиземноморския остров Кипър, където според легендата се е родила богинята на красотата и любовта Афродита, а дъбовият мъх идва също от Кипър - основата на всички шипрови парфюми. Феноменалният успех на парфюма Chypre вдъхнови повечето други парфюмни къщи да създадат свой собствен модел с подобна ароматна композиция. Вижте оригиналния състав на легендарния бестселър сред парфюмите за жени:

Различните вариации на шипровите парфюми варират от плодови композиции през цветни и зелени нотки до ароматни и кожени аромати. 

Състав на оригиналния дамски парфюм Chypre:

Глава> бергамот, лимон, портокал и портокалов цвят

Сърце> карамфил, иланг-иланг, роза, жасмин, лилия, ирис

Основа> тамян, мускус, цивет, дъбов мъх, пачули, стиракс

Нотки:

Пресни цитруси в горните тонове, особено бергамот. Следва призрачен мъх, лабданум и пачули.

За кого са създадени шипровите парфюми?

Шипровите парфюми са идеални за всеки, който иска да се открои от останалите и да се отдаде на елегантен и изискан аромат. Подходящ е за силни личности, за изискани жени, които знаят точно какво искат, както и за успешни мъже с незабравима отличаваща се аура. Те са търсени от ценителите на парфюмите не само заради тяхната уважавана издръжливост.

Ще срещнете мнения, че това ароматно семейство е най-красивото, но може би най-малко известно. Когато някой го използва, определено трябва да се подготви да привлече вниманието на обкръжението си с парфюма си. Кои шипрови парфюми са най-популярни?

Отстъпка 51 %  51 %
Eau de Parfum 75 ml
125,80 лв
Отстъпка 36 %  36 %
Eau de Parfum 30 ml
89,80 лв
Отстъпка 53 %  53 %
Eau de Toilette 50 ml
86,90 лв
Отстъпка 48 %  48 %
Eau de Toilette 30 ml
65,80 лв
Отстъпка 5 %  5 %
Парфюм 75 ml
265,70 лв
Отстъпка 20 %  20 %
Eau de Toilette 100 ml
11,90 лв
Eau de Parfum 120 ml
128,90 лв
Eau de Parfum 100 ml
180,30 лв
Отстъпка 6 %  6 %
Eau de Parfum 50 ml
352,70 лв
Eau de Parfum 120 ml
134,30 лв
Отстъпка 56 %  56 %
Eau de Toilette 100 ml
128,40 лв
Eau de Parfum 50 ml
126,10 лв
Отстъпка 24 %  24 %
Eau de Parfum 100 ml
301,50 лв

Шипрови парфюми и техните подкатегории

Шипрово-ароматни парфюми

Топлият, изискан и елегантен шипров аромат контрастира със свежите зелени тонове на прясно окосена трева и зелени билки. Получените аромати имат спортен и зареждащ характер. Те са като пролетна разходка из гората - можете да усетите ароматния мъх под краката си и чистото горско ухание, което се носи във въздуха.

Шипрово-цитрусови парфюми

Освежаващ бергамот, лимон, портокал и други цитруси в изискана комбинация с мъхеста шипрова основа. Съставките им също участват в базовия състав и на някои съвременни одеколони.

Шипрово-дървесни парфюми

Традиционните шипрови компоненти под формата на дъбов мъх и лабданум се комбинират с доминиращи дървесни нотки. Можете да усетите амбра, ветивер, сандалово или кедрово дърво сред тях. Създават се интензивни, чувствени и изразителни мъжки парфюми. Предлагат се и унисекс аромати, които ухаят дълго време върху кожата.

Шипрово-дървесни парфюми

Шипрово-кожени парфюми

Въпреки, че кожата е традиционен компонент на мъжките парфюми, всъщност има много парфюми за жени, съдържащи нотки кожа, дори понякога в комбинация с тютюн. В шипрово-кожените парфюми ще откриете и животински нотки като цивет, мускус, амбра, както и мед и дървесни тонове. Тези парфюми като цяло са много дълготрайни.

Шипрово-цветни парфюми

Разцъфнали рози, момина сълза, жасмини, портокалов цвят и други ароматни цветя обогатяват шипровата основа и създават елегантен, женствен и съблазнителен аромат. Днес категорията шипрово-цветни парфюми е популярна класика.

Шипрово-цветни парфюми

Шипрово-плодови парфюми

Шипровите парфюми също се съчетават перфектно с плодови нотки на праскова, кайсия, слива, дива ягода и различни видове екзотични плодове. Обикновено ще ги усетите още в началото на аромата. Плодове, дъбов мъх и топла дървесина ще допълнят ароматната композиция, създавайки класически аромат със свежи и сочни нотки. Понякога щипка пикантни нотки се добавя към ароматната композиция.

Шипрово-плодови парфюми

Желаете ли да разберете повече?

Доставка:
Сертификати: