Настройки за филтриране
Пол
  • Мъже
  • Жени
  • Унисекс
  • Деца

Prada

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

За марката Prada

Легендарната италианска марка Prada предлага луксозна дамска и мъжка мода и аксесоари от 1913 г. Днес е една от най-влиятелните компании в модната индустрия. Марката стъпва и в света на киното с филма Дяволът носи Prada, обувките Prada се носят във филми като "Сексът и градът", в сериала " Приятели". Prada, марката на холивудските звезди, е синоним на качество и лукс, което важи и за нейните аромати, които ще бъдат оценени дори от истинските „гурмандски ценители“. Парфюми Prada се отличават с богати, предимно ориенталски композиции.

Prada: Топ марка вече повече от 100 години

Всичко започва, когато братята Марио и Мартино Прада основават Fratelli Prada през 1913 г. Първоначално те произвеждат луксозни чанти за пътуване и обувки, предпочитани предимно от италианските благородници. Компанията в наши дни се управлява от внучката на Марио Миучия Прада (родена през 1949 г.), успешен моден дизайнер, предприемач и доктор по политически науки, за която хармонията с природата, работата и семейството е от първостепенно значение. Започва кариерата си през 1970 г. Сред най-големите постижения на нейната епоха е раждането на класическата чанта Prada (1985 г.) и откриването на бутици в Милано, Флоренция, Мадрид, Париж, Ню Йорк. Компанията е добре позната и на японския пазар. Днес има повече от 250 магазина в цял свят. Prada стои и зад изобретяването на издръжливата сафианова кожа. Ярките облекла, обувки и модни аксесоари за жени и мъже се допълват от по-закачливата мода на марка Miu Miu, която също е част от компанията. .

Популярни парфюми Prada

Пачули, роза, мед и мускус - това са основните съставки на дебютния дамски парфюм Prada (1990 г.), но най-популярен е парфюмът с нетрадиционната "морска" композиция с преобладаващи нотки на лавандула Luna Rossa (2012 г., мъжки), Amber (2004 г., дамски), Candy (2011 г., дамски), L'Homme и La Femme (2016 г., мъжки и дамски). Няма как да не споменем колекциите Infusion, Olfactories и Exclusives, така че феномена Prada има какво да предложи на своите почитатели.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest