Настройки за филтриране

Парфюми със зелен чай

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми със зелен чай

Липсва ли ви енергия и често ли се чувствате уморени? Една чаша качествен зелен чай гарантирано ще ви изправи на крака. Той ще ви освежи, тонизира и зареди с енергия, която ще ви позволи да правите всичко, което желаете. А парфюмите с аромат на зелен чай предлагат същия ефект.

Зеленият чай и неговите полезни своиства

Зеленият чай започва своята дълга история много отдавна в древен Китай. Най-ранните сведения датират от 5000 г. пр. н. е., но по това време растението все още не се е използвало за приготвяне на чай във вида, в който го познаваме днес. То се е използвало като самостоятелно лечебно растение. Популярната гореща напитка от зелен чай е била приготвена едва няколко хиляди години по-късно. Легендата разказва, че зад създаването на популярния днес ритуал стои просто съвпадение. Накратко, някой пуснал чаени листа в чаша с топла вода. Приятният вкус и безпрецедентният освежаващ ефект веднага се харесали на всички. Чаените партита обаче можели да си позволят само по-заможните хора, тъй като доста дълго време чаят се смятал за луксозна стока. Въпреки популярността си, чаят се появява в Европа едва през XVI век.

Днес милиарди хора не могат да представят живота си без ежедневната си чаша чай. Черният чай е най-често употребявания вид чай, но зеленият чай също набира огромна популярност в последните години. Той не само има чудесен вкус и действа като надежден имуностимулатор, но има и силно положителен ефект върху цялостното здраве на човек. Зеленият чай съдържа много хранителни вещества и антиоксиданти, които укрепват имунната система, предотвратяват преждевременното стареене на кожата и също така ускоряват изгарянето на калории от организма. Все повече хора заменят любимото си кафе със зелен чай.

На какво ухае парфюм със зелен чай?

Зеленият чай сравнително късно влиза в полезрението на парфюмеристите и първите парфюми с аромат на зелен чай се появяват на пазара едва през 90-те години на миналия век. Най-известният от тях е легендарният Green Tea на Elizabeth Arden, който все още се харесва на милиони жени и се предлага в десетки варианти. 

Зеленият чай като ароматна съставка ухае много свежо. Сладкото, билково, зелено ухание в парфюма се грижи за уникален прилив на свежест и необуздана енергия. Наслаждавайте се на любимия си чай дори по няколко пъти на ден благодарение на красивите парфюми с аромат на зелен чай!

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest