Настройки за филтриране

Парфюми със сандалово дърво

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми със сандалово дърво

Използвате ли сладки флорални или ванилови аромати от доста години? Мислите ли, че е време за нещо по-изтънчено? Тогава любимият ви парфюм с аромат на сандалово дърво ще бъде идеален за вас. Сандаловото дърво е основна парфюмна съставка, която може да бъде открита в много известни парфюми. Но когато си вземете парфюм, в който преобладава сандаловото дърво, можете да се подготвите за лавина от комплименти като: "Ухаеш страхотно. Какъв е този парфюм?".

С аромат на сандаловото дърво...

Сандаловото дърво и неговите благоуханни ефекти са познати на човечеството от хиляди години. В древна Индия, откъдето произхождат тези дървета, те са били изгаряни в тамошните храмове като се смятат за свещени и до днес. Ароматът на сандалово дърво е имал за цел да доближи вярващите до същността на хиндуизма и е бил важен и за други велики религии като исляма и будизма. Древните египтяни са внасяли сандалово дърво и са го използвали в медицината и балсамирането. То заема важно място и в традиционната индийска и китайска медицина. 

А днес се използва в ароматерапията за облекчаване на стреса, тревожността, нервността и депресията. Успокояващият аромат просто ви отпуска и премахва напражението. Не на последно място, сандаловото дърво се използва от водещите световни парфюмеристи в продължение на много години, създавайки легендарни парфюми. То играе важна роля в традиционните арабски парфюми, днешните нишови аромати и дизайнерските парфюми.

Как ухае парфюм със сандалово дърво?

Сандаловото дърво е ароматна съставка, която най-често се открива в основата на парфюма и има приятен ориенталски дървесен аромат. За разлика от други дървесни съставки, ароматът на сандаловото дърво не е толкова остър или опушен. По-скоро е екзотичен, сладко топъл и маслен с леко мускусен завършек. Той се задържа много дълго като подчертава останалите съставки и придава елегантна дълбочина и кремообразност на аромата. 

А какви други нотки можете да откриете в парфюмите със сандалово дърво? Отговорът е най-разнообразни, защото сандаловото дърво може да се комбинира успешно с почти всички други съставки. Ароматът на сандалова дървесина се съчетава чудесно с цитруси и различни цветя като лавандула, жасмин, ирис, роза и здравец. Често се среща заедно с амброви акорди, тамян, пачули, кедър и подправки като карамфил и черен пипер. Разгледайте нашите специални предложения и открийте вашата идеална комбинация. Представяме специална селекция парфюми с аромат на сандалово дърво и още много други съставки...

Доставка:
Сертификати: