Настройки за филтриране

Парфюми с ябълка

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с ябълка

Малко са плодовете, които са толкова популярни сред хората и толкова разпространени в световен мащаб колкото ябълката. Кръглият плод на ябълковото дърво е познат по целия свят и вярвате или не в овощните градини по света можете да откриете над 7000 сорта ябълки. Ябълките са популярна съставка в десерти и коктейли, имат чудесен вкус сами по себе си, а заради хубавият им аромат не е изненада, че парфюмеристите често посягат към тях. Парфюмите с аромат на ябълка са едни от популярните плодово-цветни парфюми, които набират все повече потребители.

С какво ни пленява ароматът на ябълка?

Защо сме толкова привлечени от аромата на ябълка?
Откъде идва поговорката, че забраненият плод е най-вкусен? Не беше ли прословутата ябълка от Дървото на познанието, която привличаше Ева толкова дълго, че накрая тя не можа да ѝ устои? Ябълката, която прогони Адам и Ева от Рая? Но, да си признаем, може би и вие няма да можете да устоите при вида на червения сочен плод с лек плодов аромат?

Ароматът на ябълка обикновено ни съпътства през целия ни живот и действа приятно като събужда спомени от детството. Обикновено това е един от първите плодове, които опитвате през живота си. Нявсякъде можете да го откриете - в почти всички детски закуски и със сигурност ще си спомните уникалния аромат на празничния ябълков сладкиш на баба ви. Повечето потребители харесват свещи с аромат на ябълка, но също и козметика за коса или дори сладкиши. Ароматът на ябълки е бил популярен през средновековната епоха на луксозните арабски парфюми.

Как ухаят ябълковите парфюми?

На този въпрос няма еднозначен отговор. Точно както различните видове ябълки се различават по вкус, така се различават и техните аромати в различни разновидности. Ябълковите парфюми могат да бъдат сладки и сочни, докато в други ще откриете освежаващи и леко пикантни нотки на по-кисели ябълки. Лекият плодов аромат може да ви зареди с енергия, той е неустоим, модерен и опасно пристрастяващ. За разлика от много други плодови съставки, ще разпознаете ябълката веднага.

Обикновено ябълката не е била често използвана съставка в парфюмните композиции, но днес можете да откриете много успешни парфюми, в които този ароматен плод играе главна роля. Парфюмите с ябълка са особено подходящи за ежедневно носене, особено през топлите сезони. Те ще допълнят идеално облеклото ви например през горещ летен ден. А с какво могат да се комбинират ябълковите акорди? Най-популярните комбинации включват канела с ванилия, кедър, амбра, розов пипер, лимон и други плодови нотки. Изберете своя ябълков парфюм, за да направите всеки ден по-приятен!

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest