Настройки за филтриране

Парфюми с ветивер

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с ветивер

Може би си мислите, че ароматът на ветивер не ви говори нищо, но вероятно е точно обратното. Всъщност това е една от онези съставки, които вероятно сте усещали милион пъти, но най-вероятно не сте знаели, че това е именно ветивер. Парфюмите с ветивер са изключително популярни днес заради неповторимото си ухание. Популярната съставка доскоро обогатяваше най-вече мъжките парфюми, но сега си проправя път и в дамските аромати. И тъй като маслото от ветивер е доста скъпо, ще го откриете по-скоро в по-луксозните, често нишови парфюми.

Ветивер - корен с чудодейни своиства

Ветиверът е доста незабележима зелена трева, чието богатство се крие под земята, а именно в нейния корен. Интензивният аромат на ветивер идва от корените на това тропическо растение. И тъй като няма начин да се възпроизведе уханието по изкуствен начин, маслото от ветивер е една от най-скъпите съставки на парфюмите.

Ветиверът се използва в ароматерапията и парфюмерията още от древността. "Маслото на спокойствието", както е било известно маслото от ветивер в древна Индия, може да стимулира изтощения ум, да облекчи напрежението и тревожността или да подобри съня. В западния свят маслото от ветивер се появява сравнително късно, едва през XIX в., а първите известни парфюми от ветивер са създадени век по-късно. 

Как ухае парфюм с ветивер?

Парфюмите на ветивер са завладяващи и едновременно с това елегантни. Силният дървесно-димен аромат със земни и ориенталски нотки придава дълбочина на парфюмната композиция и удължава трайността ѝ. Сам по себе си ароматът е много мъжествен, но когато парфюмеристите го комбинират по подходящ начин, той се откроява перфектно в дамските парфюми, на които придава изтънчена нотка.

Парфюмите с ветивер са подходящи както за дневна, така и за вечерна употреба в зависимост от конкретната ароматна пирамида. Популярни са комбинациите със свежи цитруси, а в шипровите парфюми ветиверът се съчетава добре с дъбов мъх и пачули. Във формулите често ще го откриете в комбинация с ванилия, сандалово дърво, пипер, кожа и някои флорални нотки като роза и тубероза. Изберете своя фаворит от нашата гама парфюми с ветивер!

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest