Настройки за филтриране

Парфюми с ванилия

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с ванилия

Всички познаваме ванилията, защото може би всеки е имал досег с нея в детството си. Кой не си спомня аромата на ванилови сладкиши по Коледа, кой не познава вкуса на сладкия сладолед ванилия? Точно толкова лесно, колкото и в кухните по целия свят, ванилията безпогрешно си проправя път в света на парфюмерията и се превъръща в една от често използваните съставки в дори и в най-луксозните парфюми. Нека хвърлим повече светлина върху парфюмите с ванилия.

Какво представлява ванилията?

Ваниловата шушулка е плод на определен вид орхидея, която произхожда от Мексико. Местните жители тук я познават добре от векове. Твърди се, че маите и ацтеките са използвали ванилия за ароматизиране на любимите си какаови напитки. Ванилията достига до Европа едва много по-късно, някъде през XVII век. Тя предизвикала вълнение във френския кралски двор - опитвали са да я консумират и да намерят и други нейни приложения като същевременно всички искали да опознаят вкуса и сладкия ѝ аромат.

Древните народи използвали ванилията за лечение на всякакви болести и неразположения, включително и психически. Доказано е, че тя се бори с умората, истерията и депресията, може да стимулира апетита и не на последно място, ванилията има мощно действие на афродизиак. Това скоро е забелязано от много парфюмеристи. От традиционните производители на ориенталски парфюми до съвременните гиганти като Guerlain и Thierry Mugler. Сега ванилията е една от най-популярните, най-лесно разпознаваемите и скъпи съставки в парфюмите.

Как ухаят парфюмите с ванилия?

Поради изключително високите цени на натуралните екстракти от ванилия, днешните парфюмеристи обикновено избират някой от синтетичните заместители на тази съставка. Най-разпространената се нарича ванилин, чийто приятно сладък и богато затоплящ аромат вероятно свързвате с истинската ванилия. Днес истинска ванилия ще откриете само в най-луксозните парфюми, а ароматът ѝ е малко по-тъмен и земен. Какви са характеристиките на повечето ванилови парфюми? Те са много меки, приятни, успокояващи, чувствени и съблазнителни.

Парфюмеристите обичат разнообразието от ванилия, която се съчетава с различни съставки от дамски и мъжки парфюми. Най-често те я комбинират с гурме нотки като сладкиш или сладък корен. В перфектна хармония с цветя и плодове, ванилията придобива разпускащо усещане, когато се смеси с топли дървесни акорди. Опитайте някой от пленяващите парфюми с ванилия и със сигурност ще останете приятно изненадани.

Доставка:
Сертификати: