Настройки за филтриране

Парфюми с тубероза

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с тубероза

В света на благоуханните бели цветя ще откриете жасмин, портокалов цвят, франджипани и тубероза. Ароматът на тубероза е един от най-интензивните в растителното царство, а непреодолимата му сила го прави обичан от едни и порицаван от други. Навремето е бил наричан и аромат на греха, защото се е смятало, че събужда неправилни мисли. Истината обаче е, че туберозата предлага уникално сложно ухание, достойно за възхищение. Когато усетите аромата на белите ѝ цветове, сякаш имате пред себе си букет от много различни видове цветя. Парфюмите с тубероза със сигурност ще привлечат вниманието на околните.

Произход на туберозата

Откъде произлиза туберозата? Родината на растението тубероза е Централна Америка, където е било широко използвано от ацтеките. Древните лечители скоро открили противовъзпалителните му свойства и използвали туберозата и за облекчаване на болка. След това добавили аромата ѝ към шоколада, който произвеждали. В Индия туберозата е известна от векове със своя ефект на афродизиак. Може би затова тя обикновено украсява стаите на младоженците по време на първата им брачна нощ.  

След като туберозата достига до Европа, в нейния прекрасен аромат се влюбва и самият велик Крал на слънцето - Луи XIV. По време на неговото управление аромата на тубероза се усещал от всеки ъгъл на Версайския дворец. Съобщава се, че по време на строгата викторианска епоха младите момичета и жени не са били съветвани да излизат, когато туберозата цъфти. Считало се е, че нейния аромат можел да ги подтикне към неприлични мисли и действия. Днес магията на туберозата се използва широко в ароматерапията. Силният цветен аромат помага при нарушения на съня, тревожност или депресия. Туберозата също така подпомага развитието на интуицията.

Как ухае парфюм с тубероза?

Вероятно не е изненада, че туберозата ухае на страхотни бели ароматни цветя. Това е очаквано, но това, което може да ви изненада в нейния аромат е нейната интензивност и разнообразие. Екзотичното ухание, малко подобно на гарденията, носи със себе си толкова много приятни усещания, че ще откривате по нещо ново с всяко вдишване. Парфюмите с тубероза могат да бъдат сладки, кремообразни, медени, бадемови, кадифени, плодови и зелени. Всеки дамски парфюм с тубероза е изключително женствен и елегантен. Очарователен, съблазнителен, пристрастяващ... Това е неустоимия аромат на тубероза.

В съвременните парфюми с тубероза обикновено се използва синтетичен заместител. Изключително високата цена на истинското масло от тубероза го прави скъпа и ценна съставка в парфюмерията като парфюмеристът може да смесва аромата според нуждите си. А кои други ароматни съставки се съчетават добре с тубероза? Туберозата се допълва идеално с жасмин и портокалов цвят, праскова, мандарина, кокос, ванилия, амбра и ветивер. Открийте магията на парфюмите с тубероза и задължително опитайте някой от тях!

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest