Настройки за филтриране

Парфюми с тонка боб

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с тонка боб

Нямате представа с какъв аромат може да ви изненада благоуханния тонка боб? Става въпрос за тези дребни и силно ухаещи зърна от специалния вид ароматен боб тонка. Пригответе се за омагьосващ и леко пристрастяващ аромат, който носи със себе си сладки нотки на печени бадеми, череши, ванилов крем и леки зелени нюанси. От традиционната парфюмерия до съвременната гастрономия - красивият аромат и изтънченият вкус на боб тонка с право са го превърнали в една от най-търсените съставки. Представяме ви нашата специална селекция на парфюми с аромат на зърна тонка.

Бобени зърна с магическа сила

Южноамериканското дърво обикновен дървовиден боб е отговорно за цялата магия. От векове местните хора го ценят не само заради качествената твърда дървесина, но и заради богатия екзотичен аромат и сладкия вкус на семената му. И именно последното е станало известно като боб тонка( зрънца тонка, бобчета тонка и др). В родината му Венецуела му приписват магически сили, а в по-ранни времена зърната му са използвани като валута. Лечителите там са ги предписвали при кашлица, чревни проблеми и астма, вярвали са, че повишават имунитета и са лекували с тях различни психологически проблеми. В някои култури семената се оказват и афродизиак, откъдето идва и прозвището "любовни зърна". Хората все още вярват, че зърната тонка привличат парите и насърчават смелостта.

Прахът от счуканите семена се слагал в платнени торбички в гардеробите, за да ароматизира дрехите, а ароматът на боб тонка е популярен и като добавка към тютюна и цигарите. От южноамериканската кухня те доста бързо се разпространяват сред европейските кулинари като в Германия се използват за направата на традиционните печени коледни бонбони, а французите обичат да ги използват в сладкиши, пудинги и сладоледи. Парфюми с аромат на зърна тонка се появяват едва в началото на XX век, като Guerlain е един от първите, които ги въвеждат. Оттогава популярността на тези аромати само нараства.

На какво ухаят парфюмите с аромат на зърна тонка?

Когато усетите аромата на тонка боб, може би най-много от всичко те ви напомнят на ванилия. Но ароматът на бобчетата тонка е малко по-сложен, екзотичен и богат на разнообразни подтонове. В допълнение към ваниловите зърна можете да усетите гурме нотки като бадем, карамел, шам фъстък и пралина. Наред с тях се появяват канела и карамфил, сладки череши и ароматно сено. 

Зърната тонка в парфюмите най-често се откриват в сърцевината или основата на парфюмната пирамида. Те могат да задълбочат и подчертаят ваниловите нотки, да омекотят силната амбра, а също така ще ги откриете в гурме, фужерни, дървесни и дори свежи и цветни парфюми. Смесват се добре с почти всички ароматни съставки. Изберете своя омагьосващ парфюм с аромат на тонка боб!

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest