Настройки за филтриране

Парфюми с теменужка

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с теменужка

Красиви малки лилави цветчета с уникален, ненатрапчив аромат, които са в състояние да завъртят главите не само на известни кралици или актриси, но дори и на най-страховитите военачалници и държавници. Може би не е изненада, че някога лилавият цвят е бил символ на власт и сила. И до ден днешен теменужката е една от най-популярните ароматни съставки в съвременните парфюми. Какво е толкова специално за парфюмите с аромат на теменужка?

Мистериозната сила на теменужкaтa

Древните цивилизации са открили магията на прекрасните ароматни цветя. Наред с други неща, теменужките са символизирали плодородие, добавяли са ги към любовни отвари и са действали като афродизиаци. Заради приятния си аромат те са били използвани за лечение на астма, настинки и главоболие. Преди розите да изпреварят теменужките по търсене, те често са били използвани за направата на букети за Деня на влюбените - Св. Валентин. Ароматът на теменужки може да се открие и в много козметични продукти, включително легендарната озаряваща пудра Meteorites на Guerlain.

А знаете ли кои известни имена са сред любителите на парфюми с теменужки? Говори се, че Мария Антоанета, кралица Виктория и самият велик Наполеон Бонапарт и двете му съпруги са ги обожавали. Дори Марлене Дитрих е имала свой собствен парфюм с аромат на теменужка. 

На какво ухае парфюм с теменужкa?

Нотките теменужка определено ще ви пленят със своето разнообразие. Те могат да бъдат сладки и пудрени, но също така и въздушни и свежи. Ароматът на цвета на теменужките прилича малко на този на ириса - едновременно очарователен и ненатрапчив. Теменужките винаги са се свързвали с лукса и кралските особи. Така че, ако искате да се почувствате като кралица, парфюм с теменужка може да ви даде това усещане с едно напръскване. Парфюмите с теменужка излъчват радост, спокойствие, но и изтънченост. 

Въпреки че дълго време са смятани за малко старомодни, парфюмерийните къщи са намерили начин да осъвремят ароматите с теменужка, за да могат те да устоят на съвременните изисквания. Интересни съвременни парфюми съчетават цвят от теменужка с ирис, ванилия, кожа и много други съставки. Изберете своя парфюм с аромат на теменужки от специалната селекция на тази страница.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest