Настройки за филтриране

Парфюми с роза

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с роза

Ако царството на цветята имаше свой владетел, кое цвете щеше да е бъде? Вероятно всички можем да се съгласим, че кралицата на всички цветя е розата. Най-известното цвете, най-романтичният символ, любимата ароматна съставка на прочутите парфюмеристи - розата е цвете, което може да се похвали с безкраен брой суперлативи. Твърди се, че съблазнителното ѝ ухание се съдържа в три четвърти от съвременните дамски парфюми и в един от десет мъжки парфюми. Защо розата е толкова очарователна и привлекателна със своя аромат?

Розата като вдъхновение в парфюмите

Хората познават опияняващия аромат на роза от хилядолетия и я използват в козметиката и парфюмерията от над 3000 години. Етеричното масло от роза е едно от най-популярните масла - употребата му в ароматерапията успокоява тялото и ума, а също така е много полезно в козметиката за зряла кожа. Червените и розовите листенца са почти задължителна украса на младоженските апартаменти, розите се добавят към любовните отвари от векове, а американските индианци ги използват като лек за различни заболявания като настинка и грип.

Грациозните рози са вдъхновявали безброй творци - писатели, художници и музиканти. Те се появяват и по стените на древните храмове в Крит, в гробниците на египетските фараони и в творчеството на китайския философ Конфуций. Смята се, че Клеопатра е съблазнила Марк Антоний с рози. И бихте могли да откриете хиляди подобни любовни истории.

На какво ухае парфюм с роза?

Какво ви идва наум, когато чуете аромат на рози? Мислите ли си за елегантен, женствен, пудрен или романтичен аромат? Тези асоциации са съпътствали розите в продължение на много години. Но ароматът им е много по-разнообразен. Точно както има много видове рози, това цвете предлага и много разнообразни по вид аромати. Разбира се, ароматът на роза е флорален, нежен и деликатен, но някои сортове носят и свеж чист аромат с цитрусови нотки, други ви изненадват с нотка на дървесина и подправки, трети предлагат плодови, нотки амбра или сладки аспекти. 

Сложният аромат на роза може съвсем спокойно да бъде единствена съставка в даден парфюм без да се налага да добавяте други парфюмни съставки. Ароматът на роза се откроява перфектно в компанията на други цветя, различни дървесни видове и искрящи цитруси. Розата най-често се открива в сърцето на парфюма и въпреки, че традиционно се свързва с дамските аромати, тя може да спокойно да бъде съставка и в луксозни мъжки парфюми. Запознайте се с най-красивите парфюми с аромат на роза и се надлаждавайте на своя любим розов аромат където и да се намирате.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest