Настройки за филтриране

Парфюми с пачули

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с пачули

Когато помиришете масло от пачули, ще усетите силен земен аромат, много подобен на този на някои редки екзотични растения. Може дори да се изненадате да научите, че този аромат идва от деликатните на вид листа на тропическа билка. Това е може би най-интензивната растителна есенция и затова с нея трябва да се работи внимателно. Въпреки това, след като парфюмеристите успеят да я комбинират с други аромати по подходящ начин, парфюмите с пачули могат да се превърнат в прочути шедьоври.

Парфюми с пачули, които ще ви пленят

Пачулито е една от онези ароматни съставки, които в съвременния свят или обичате или мразите. Златната му ера е през 60-те години на миналия век, когато масово се е използвало масло от пачули от Децата на цветята. Хипитата обичаха аромата на индийската билка, но за съжаление те обикновено избираха нискокачествени синтетични парфюми, което спечели на ароматната съставка доста лоша репутация. Затова и до днес мнозина се отнасят с резерви към нея.

Но ако погледнем отвъд този период ще открием, че маслото от пачули има много ползи. В парфюмерията, козметиката и дори в алтернативната медицина ароматът на пачули се използва от векове. Това се дължи на благотворното му въздействие за облекчаване на някои психични проблеми и действа еднакво добре като афродизиак. Интензивният аромат действа добре и като надежден репелент. Дори известният египетски фараон Тутанкамон, в чиято гробница археолозите откриват 40 литра масло от пачули, трябва да е бил наясно с изключителните свойства на билката. А кой пренася маслото в Европа? - знаменитият Наполеон, който е имал слабост към изтънчените аромати.

Как ухае парфюм с пачули?

Ароматът на пачули, извлечен от листата на дървото пачули, може да бъде много разнообразен. Твърди се, че маслото от листата на пачули старее като вино - колкото по-старо е то, толкова е по-добро. Прясното масло ухае много ароматно, остро, зелено, докато ароматът на по-зрялото масло развива своята дълбочина и богатство. Дървесно-сладкият аромат е специален за някои, завладяващ и дори опияняващ за други.

Ароматната съставка пачули красиво подчертава другите съставки на ароматната пирамида. Пачулито е един от крайъгълните камъни на шипровото ароматно семейство, но също така се съчетава перфектно с ориенталски, фужерни и пудрови парфюми. Парфюмеристите често го комбинират с ветивер, сандалово и кедрово дърво, лавандула, роза, бергамот и други съставки. Изберете от най-добрите парфюми с пачули в нашата специална селкция на тази страница!

Доставка:
Сертификати: