Настройки за филтриране

Парфюми с нероли

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с нероли

Ако търсите парфюм, който веднага ще озари деня ви и ще ви накара да се чувствате оптимистично, задължително заложете на парфюм с нероли. Омагьосващото ухание на маслото от нероли ви кара да се чувствате така, сякаш се потапяте в освежаващите води на прозрачно езеро в края на горещ летен ден. Нероли е едно от най-популярните етерични масла, което ще ви зарадва със своята лекота, свежест и закачливост в аромата си. Насладете се на неповторимото ухание на парфюм с нероли и запечатайте незабравимите спомени.

Любимо масло от нероли

Нероли е масло от цветовете на дървото горчив портокал. Вечнозеленото дърво вероятно произхожда от Югоизточна Азия, откъдето е пренесено в Европа от арабски търговци. През XVII в. Анна Мария Орсини, италианската принцеса Нерола се влюбва в това масло. Тя добавяла по няколко капки във всяка вана и често ароматизирала с маслото ръкавиците и останалите си дрехи. Легендата разказва, че в нейна чест маслото е наречено нероли.

Маслото от нероли бързо навлиза не само в парфюмерията, но и в козметиката и ароматерапията. Още в Древен Египет то е съпътствало свещените ритуали, а и до днес му се приписва благотворно въздействие върху тялото и ума. То противодейства на депресията, насърчава позитивните мисли и стимулира художественото творчество. Портокаловите цветове често се срещат в булчинските букети и в косите на булките като се предполага, че ароматът им успокоява нервната система, а цветовете им символизират чистота, целомъдрие и вечната любов. Смята се, че маслото от нероли е една от тайните съставки на Coca Cola, но няма как да знаем това дали наистина е така..?.

Как ухае парфюм с нероли?

Представете си цветно-цитрусов аромат, свеж и зелен, леко горчив и в същото време деликатно меден. Точно така ухае маслото от нероли. В сравнение с аромата на портокалов цвят - друга популярна съставка, извлечена от същото растение, но по различен метод, нероли е по-лек и свеж. Той олицетворява чистотата, ефирността и съдържа в себе си водни акорди.

Подобно на повечето леки цитрусови аромати, нероли избледнява сравнително бързо, поради което парфюмеристите обичат да го комбинират със съставки, които предлагат по-дълготрайни ухания. С какви ароматни съставки се съчетава нероли? То се допълва добре с искрящи цитруси, ароматни цветя, кедър, ванилия, бензоин, мускус и тамян. В парфюмите нероли често се открива в началните нотки или в сърцето на ароматната пирамида както в дамските, така и в мъжките парфюми. Парфюмите с нероли могат да подобрят деня ви по един различен начин да внесат нужната доза добро настроение във вашия дом или офис.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest