Настройки за филтриране

Парфюми с мускус

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с мускус

Познавате ли аромата на мускус? Обикновено хората свързват парфюмите с мускус с много тежки, силни и тъмни нотки, като може би предполагат, че мускусът ще ухае подобно на ароматите на кожа, предвид животинския му произход. Но той е съвсем различен. Мускусът не ухае така, както повечето хора си мислят.

За някои той е мирис на чистота, за други - на бебешка кожа. Мускусът е красив фин аромат, който обаче се запазва невероятно дълго. Веднъж дори беше казано, че ако поставите няколко капки мускусно масло върху носна кърпичка, ще можете да усетите мириса му и 40 години по-късно. И точно затова, може би заради неоспоримите си свойства на афродизиак, мускусът е толкова популярен сред парфюмеристите от всички краища на света.

Какво представлява истинският мускус?

Истинският мускус е секретът, който се произвежда от жлезите на мускусния елен. Това е една от скъпите съставки в парфюмерията, но в наши дни се използват синтетични заместители. Поради това популярността на мускуса през годините е довела до драстично намаляване на популацията на мускусния елен и видът е станал застрашен като през 1979 г. производството на животински мускус е напълно забранено. В днешните парфюми с мускус ще откриете или синтетични вещества или растителни съставки, които наподобяват аромата на мускус.

Кой всъщност е открил, че мускуса има своиства на афродизиак? Според историческите източници това са били местните жители на Тибет. Те забелязали, че мъжките елени произвеждат и отделят силно ароматно вещество с не толкова приятен аромат, за да привлекат женските. Тогава хората са решили, че могат да използват този странен аромат в своя полза. Оттогава датират първите сведения, че животинския мускус е бил използван като много силен афродизиак. От древни времена той е бил и любим фиксатор в парфюмите, а арабските и тибетските лечители са го използвали за стимулиране на мъжкото здраве. Мускусът заема важно място и в аюрведичната и китайската медицина, както и в различни религиозни ритуали. 

Как ухаят парфюмите с мускус?

Парфюмите с мускус обикновено се отличават с много фино, но изключително силно ухание - сладко, кремообразно или пудрово, но може да премине в богато разнообразие от аромати с пикантни, кожени или дървесни нотки. 

Мускусните нотки ще ви изненадат с контрастната си природа и най-често се срещат в основата на ароматната пирамида. Това е онзи приятен фин аромат, който усещате дълго след като другите компоненти на аромата отдавна са избледнели.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest