Настройки за филтриране

Парфюми с момина сълза

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с момина сълза

Представете си първия топъл ден от годината. Насладете се на първите плахи слънчеви лъчи и поемете дълбоко въздух. Усещате ли мирис на момина сълза? Ароматните бели цветя, които символизират идването на пролетта са една от най-ценните съставки в парфюмите. Момината сълза заема твърдо място в парфюмерията може би още от най-ранните ѝ дни. Нека разгледаме по-отблизо парфюмите с момина сълза.

Момина сълза, символ на щастието и любовта 

Хората винаги са вярвали в мистериозната сила на момината сълза. Това цвете се свързва с любовта, надеждата и новото начало, а също така обикновено се смята за символ на щастието. Ето защо булките често са го добавяли в сватбените си букети още от времето на кралица Виктория. Кейт Мидълтън също носеше букет от момина сълза, когато се омъжи за британския принц Уилям.

Твърди се, че момината сълза е харесвана много и от Кристиан Диор, който представя първия си (и със сигурност не последен) парфюм с момина сълза през 50-те години на миналия век. Подобно на много от тенденциите, зад които стои прочутият дизайнер, нотките с момина сълза са все така популярни в парфюмерията и днес.

В по-ранни времена са се носели много суеверия и легенди за момината сълза. В една от тях се твърди, че цветето момина сълза е израснало от сълзите на Ева след като тя е била изгонена от Райската градина. Нашите предци дори са вярвали, че малките бели цветчета на момина сълза ще ги предпазят от черна магия. Дали парфюмите с момина сълза имат подобна сила? Определено си заслужава да опитате!

На какво ухае парфюм с момина сълза?

Трудно ще откриете по-типично пролетно ухание. Ароматът на момина сълза е цветен и зелен и може да има водни, сладки жасминови, сапунени, лимонови и леко пикантни нотки. Много мек, чист и свеж аромат, който ще откриете в най-популярните парфюми в света. 

Момината сълза не e спечелилa своите почитатели като еднокомпонентен аромат, а като част от сложни парфюмни композиции , които се харесват на милиони потребители по цял свят. Нотките момина сълза придават свежест и известна доза невинност на флорални акорди на жасмин, роза и божур. Съчетават прекрасно и с по-изразителни съставки - опитайте комбинация с пачули, сандалово дърво или ветивер. Изберете своя парфюм с момина сълза от нашите предложения!

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest