Настройки за филтриране

Парфюми с магнолия

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с магнолия

Затворете очи и си представете зашеметяваща гледка - алея с разцъфнали ароматни магнолии. През пролетта цъфтящите в розово дървета са сигурен предвестник на пролетта и украсяват все повече градове по света с обилния си цъфтеж.  Но магнолиите не само изглеждат красиво, тези великолепни цветя се отличават и с омагьосващ аромат, който веднага ще повдигне настроението ви. Именно заради този неповторим аромат парфюмите с магнолия станаха толкова популярни през последните години.

Богатата предистория на красивата магнолия

Може би сте чували, че магнолиите са едни от най-древните растения на нашата планета, които продължават да съществуват и в наши дни. Някои вкаменелости сочат, че те са съществували на Земята още преди 20 милиона години, а други оценки отиват още по-далеч и твърдят за произход на магнолиите от преди 100 млн години. За родина на магнолиите се счита Азия и Америка, а величествените дървета представляват важна част в китайската и японската култура, където те олицетворяват чистотата, мира, нежността и благородството и благоденствието като цяло. 

Благодарение на свежия си, но релаксиращ аромат, магнолиите са популярни и в ароматерапията. Те могат да предизвикат усещане за спокойствие, а аромата им често може да се усети в китайските и други уелнес центрове по света. Етеричното масло от магнолия съдържа високо съдържание на линалол - успокояващо средство, широко използвано за борба с тревожността, стреса и безсънието както и с дихателни проблеми, мускулно напрежение и кожни раздразнения. А най-хубавото е, че ароматът на магнолия е обожаван от най-големите парфюмеристи от векове.

На какво ухае парфюм с аромат на магнолия?

Флоралните нотки магнолия ще ви завладеят още при първото усещане. Ароматът на магнолия е кремообразен и сладък, но в същото време съдържа и свежа цитрусова нотка. Някои хора сравняват аромата на магнолия с миризмата на шампанско, докато за други той ухае на прясно набран букет от различни цветя. Парфюмите с магнолия са очарователни и много женствени.

Магнолията може да бъде идеален партньор на други съставки в парфюмната композиция. Парфюмеристите често я комбинират с лимон и бергамот, за да подчертаят цитрусовите ѝ нотки. Други цветя като жасмин, иланг-иланг или нероли също могат да бъдат популярни съставки с магнолията, а лавандулата и подправките като кориандър също се смесват чудесно с нея. Ароматът на магнолия е достатъчно силен, за бъде използвана като единствена ароматна съставка в някои парфюми. Тогава се създават най-красивите парфюми с магнолия. Разгледайте предложенията на тази страница и изберете парфюм с магнолия, който ще радва нежно сетивата ви през цялата година.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest