Настройки за филтриране

Парфюми с люляк

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с люляк

Може би сте минавали покрай люляково дърво в училище или  имате люляков храст в градината си. Всички от нас познават красивите ароматни лилави и бели цветове на люляка, който е често отглеждано растение по дворовете у нас. Едно нещо е сигурно - когато цъфти люляка, цялата околност се изпълва с красив аромат, а красотата на малките му цветчета продължава да ни спира дъха всеки път. Разцъфналият люляк предвещава идването на дългоочакваното лято, изпълнено с приключения, емоции и незабравими летни изживявания. Натуралният люляков аромат събужда незабравими спомени в съзнанието на всеки един от нас. А скъпите спомени могат да бъдат с вас винаги, когато пожелаете, благодарение на популярните парфюми с люляк.

Люлякът като любима флорална муза

Със своя деликатен флорален аромат и възхитителни цветове, люлякът е успял да вдъхнови безброй творци - поети, композитори, художници и писатели. Счита се, че древните келтски цивилизации са вярвали, че люлякът може да пренесе хората в приказна и неземна страна. Християните са украсявали с него броеници, за да могат цветовете на люляка да придружават поклонниците по време на пътуванията им. 

С цъфтящото дърво е свързана и богата символика. Смята се, че белите люляци олицетворяват невинността и първата любов, а лилавите - любовта, която вече е в разцвета си. Люлякът е символ на красотата, прераждането и новия живот. В алтернативната медицина той действа като естествено средство за лечение на кожни проблеми като регенерира малки рани, драскотини и изгорена от слънцето кожа. Доказано е, че успокояващият аромат на люляка има благоприятен ефект върху нервната система.

Как ухае парфюм с люляк?

Пригответе се за омагьосващ флорален аромат, който е мек, свеж и кремообразен. Сред ароматите на парфюмите с люляк можете да усетите и сладки нотки на мед и бадем. Пролетна свежест, невинна женственост и небрежна елегантност. Въздействащ, незабравим аромат. В парфюмите с люляк ще откриете тази ароматна съставка под формата на синтетично съединение. Преди повече от 100 години това е един от първите флорални аромати, които парфюмеристите се научават да имитират успешно.

Люлякът често се намира точно на върха на ароматната пирамида и най-често се среща в дамските парфюми. Може да присъства и в мъжките, обикновено като контраст на силните мъжки съставки. Парфюмеристите обичат да допълват люляка с други цветни, дървесни, ориенталски, плодови и цитрусови аромати. Ще го откриете в съчетание с портокал и бергамот, роза, теменужка и черешов цвят, сандалово дърво, бор, мускус и пачули. Разбира се и с много други съставки. Парфюмите с люляк са просто хит напоследък, който не бива да липсва в колекцията ви от аромати.

Доставка:
Сертификати: