Настройки за филтриране

Парфюми с лавандула

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с лавандула

Търсите ли аромат, който да успокои ума ви, да подобри настроението ви и да ви осигури добър сън? Тогава парфюмът с лавандула е идеален за вас. Докато в миналото лавандулата е била една от основните съставки на мъжките одеколони, днес тя все по-често си проправя път не само в унисекс ароматите, но и в изцяло дамските парфюми. Вдишайте типичния интензивен аромат на лавандула и се пренесете на слънчевите поляни на френския Прованс, където отглеждането на лилавото цвете е хилядолетна традиция. Макар че парфюмите с лавандула са идеални за слънчевите дни, силният им аромат е може би още по-подходящ за дългите летни вечери. Лавандуловите парфюми определено имат какво да предложат и през останалите сезони.

Парфюми с лавандула - успокояват ума и тялото

Нека видим за кой регион се сещате, когато чуете думата лавандула? Вероятно това е френският регион Прованс, с който е неразривно свързано отглеждането на "синьото злато". Лавандулата е била широко използвана от древните цивилизации - древните гърци и римляни са добавяли лавандулово масло в баните си, а в Египет с нея са ароматизирани ритуали, свързани с почитането на мъртвите. Дори през Средновековието хората не забравят за ароматните лилави цветове, като ги добавят към дрехите си заради приятния им аромат или ароматизират с тях домовете си.

С развитието на традиционната парфюмерия лавандулата бързо намира своето място в много аромати, а употребата ѝ в козметиката не може да бъде пренебрегната. Благодарение на антибактериалното си действие тя помага за лечението на акне, а успокояващите ѝ свойства могат да облекчат раздразнена кожа. Лавандулата се използва широко в производството на сапуни, свещи и дори почистващи препарати, но ароматът на тези продукти може да се различава значително от истински висококачественото лавандулово масло.

Как ухае парфюм с лавандула?

Типичното ухание на лавандула е интензивно, ароматно и чисто и може да носи със себе си зелени, свежи, пикантни и дори леко сладки нотки. Парфюмите с лавандула могат да бъдат силни и харизматични и въпреки, че спадат към флоралните аромати, ясно се различават от останалите аромати в тази категория. 

Въпреки силното си ухание лавандулата се съчетава добре с други ароматни съставки. Една от най-популярните комбинации е с ванилия, която омекотява интензивния аромат на лавандула и добавя сладост. Лавандулата се съчетава добре и с цитруси; изпробвайте комбинации с лимон или бергамот например. Парфюмеристите често я смесват и с тубероза, жасмин, нероли, портокалов цвят и други ароматни цветя, както и с дървесни и зелени ароматни нотки като градински чай, розмарин, бор и пачули.

Изберете своя парфюм с лавандула, който да премахне напрежението и успокои тялото ви. Може би точно тук ще откриете своя нов фаворит за ежедневна употреба.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest