Настройки за филтриране

Парфюми с ирис

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с ирис

Харесвате ли аромат на ирис в парфюмите? Тогава трябва да знаете, че харесвате една от най-скъпите ароматни съставки в света. Ароматният ирис е основна съставка на ирисовите парфюми, които от векове пленяват с непреходния си във времето аромат, който се използва както в дамските, така и в мъжките парфюми. Ирисови нотки могат да издигнат една парфюмна композиция на луксозен пиедестал и да ѝ придадат неповторима изтънченост.

Ирисът е величествено цвете, което не бива да се пренебрегва в градините. Трите големи венчелистчета символизират вяра, мъдрост и доблест. Ароматът за парфюмите с ирис се извлича изключително от вида Iris pallida и забавното е, че в сравнение с другите видове ирис, цветовете му изобщо не миришат. Може би се досещате, че парфюмеристите се интересуват най-много от онази част на ириса, която расте под земята.

Ирисът и неговия произход

Още древните египтяни са били запознати с ползите и ефектите на ириса. С цветовете му често са украсявали всякакви предмети като дори можете да откриете ириси, издълбани върху статуята на Сфинкса. Може би си спомняте и за хералдическата емблема "fleur de lys", дългогодишен символ на френските крале. Въпреки че мнозина смятат, че това е цвят на лилия, по-внимателно разглеждане разкрива, че кралете на Франция са имали в герба си красив жълт ирис. 

Тези красиви ириси отдавна се свързват и с Флоренция, Италия. Те са били в емблемата на този древен град, а коренът на земния ирис е намерил широко приложение там като средство за ароматизиране на дрехи или освежаване на перуки. Още по-рано се е смятало, че ако поръсите с прахообразен корен от ирис дрехите на някого, то вие ще спечелите любовта му. Ирисът е бил част от гарантирани любовни отвари, а ароматът му е помагал за създаване на атмосфера за гадаене, хипноза или тълкуване на сънища.

Как ухае парфюм с ирис?

Ароматът на ириса, който се извлича от корена на растението, е земен и дървесен с фини флорални, прахообразни и хладни зелени нюанси. И подобно на всички митове и легенди, свързани с ирисите, техният аромат може да бъде изпълнен с противоречия. Женствен и страстен, както и мъжествен и изпълнен със сила. Сух и свеж, прахообразен и зелен, земен и чист. Много елегантен, много аристократичен. Парфюмите с ирис стигат много по-далеч. Те могат да ви напомнят за женско тяло след душ или за разходка из града след лятна буря. Изберете своя парфюм на ирис и вижте колко е очарователен!

Доставка:
Сертификати: