Настройки за филтриране

Парфюми с фрезия

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с фрезия

Според една конспиративна теория за парфюмите в почти всички популярни парфюми може да се открие аромат на фрезия. И може би тя наистина е мистериозната тайна съставка, която майсторите парфюмеристи използват, за да обогатяват творенията си. В края на краищата ароматът на фрезия е напълно хармоничен с почти всеки аромат, който можете да си представите. Често виждаме прекрасните цветове на фрезиите в сватбените букети, вероятно защото се предполага, че тези цветя символизират невинност, надежда и вяра. Ако очаквате вашият аромат да предизвиква подобни чувства, то определено заложете на парфюм с фрезия.

Фрезията в парфюмите

Фрезиите идват в Европа от Африка. Някъде през XVIII в. цветовете им омагьосват кралските дворове на Франция и Италия, където пищно украсяват градините на местните дворци. Викторианската епоха, известна с манията си по флоралната символика, разглежда фрезиите като символ на силно приятелство. Ето защо момичетата и жените от онова време често се пазели да получат тези цветя от своите възлюбени. Те им подсказвали, че въпросният човек може би просто иска да бъде приятел. Трудно е да се каже дали младите мъже са мислели по същия начин, вероятно те просто са искали да зарадват любимата си с красиви цветя.

На какво ухае парфюм с фрезия?

Едва доста късно през XX век фрезиите започват да се появяват в парфюмите. Парфюмите с фрезия имали огромен успех, но както се случва, славата им постепенно угаснала. Няколко години по-късно фрезията започва да се счита за ретро съставка и употребата ѝ в парфюмерията значително намалява. В отговор на това, парфюмеристите създават съвременна версия на аромата, която днес можете да откриете в много съвременни парфюми.

Парфюмеристите все още не са успели да уловят уханието ѝ по естествен начин, затова използват синтетична версия в парфюмите си. Освежаващ, цветен, зелен, въздушен. Можете да усетите дървесни, пикантни и пудрени нотки, а друг път - нотки на цитрусови и горски плодове. Кристален, елегантен и женствен, той си играе с въображението ви.

Фрезията се допълва перфектно с момина сълза, божур, магнолия, а в парфюмната композиция често можете да я усетите заедно с различни плодове, мускус и земни нотки. Фрезията е удивително универсална и се съчетава добре с почти всяка съставка. Тя рядко е звездата на вечерта, но когато това се случи, резултатите са зашеметяващи. Изберете си любим парфюм с фрезия от нашите специални предложения на тази страница.

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest