Настройки за филтриране

Парфюми с божур

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с божур

Впечатляващи цветя с красиви цветове и деликатен аромат ви пленяват сърцето. Парфюмите с божур действат по същия начин. Свежият флорален аромат често става обект на любопитни въпроси какво е това, което ви кара да ухаете толкова добре или какъв парфюм носите. Цветовете на божура разкрасяват всяка градина по един неповторим начин, а парфюмите с аромат на божур се превръщат в основен сегмент в парфюмерията. Имали ли сте удоволствието да притежавате такъв парфюм?

Традиционни, лечебни и пълни със символика

Божурът е красиво цвете с много дълга традиция, отглеждано от древните китайци в продължение на няколко века пр. н. е., а дълго след това божурите са смятани за национално цвете в тази страна. Те са доказали своята стойност в традиционната китайска медицина, където и до днес се използват като средство за лечение на различни заболявания, като главоболие, стомашни болки и астма. Местната символика на цветята свързва божурите с положителни черти на характера като смелост и благородство. 

Не е изненадващо, че през годините божурът се е разпространил по цял свят и се е превърнал в едно от най-популярните цветя за всяка градина. Божурът е красиво градинско цвете, което изглежда удивително и често се използва за направата на сватбени букети. Всъщност булките вярват, че божурите са предвестник на щастлив брак. Отрязаните цветя могат да издържат във ваза до една седмица. А ако някога решите да отглеждате божури в градината си, бъдете готови те да ви надживеят. С правилни грижи, божурът ще украсява цветните лехи до 100 години.

На какво ухае парфюм с божур?

Прясно откъснатите цветове от божур могат да ароматизират цялото помощение. А когато приключи сезона, хората търсят аромата чрез парфюми с божур или ароматни свещи с божур. Ароматът на божура очевидно е омагьосващ. Свеж, чист, ободряващ флорален аромат. Някои видове божур ухаят леко на роза, други имат цитрусови нотки, трети са сладки, а четвърти - леко пикантни. 

Парфюмеристите обичат да ги смесват с други флорални съставки, особено с роза. Други изпитани комбинации включват плодове, подправки и мускус. Резултатът е уникални женствени парфюми с божур, които могат да пленят много изтънчени носове. 

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest