Настройки за филтриране

Парфюми с амбра

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Парфюми с амбра

Чувството да се увиете в меко одеяло или да облечете любимия си кашмирен пуловер... Така някои хора описват топлото усещане на парфюмите с амбра. Затова не е изненадващо, че ще откриете амброви нотки в най-добрите зимни парфюми. Парфюмите с амбра са разнообразно семейство аромати с невероятна енергия, която предизвиква чувствено изкушение и препраща към древна мъдрост. Въпреки общата популярност на парфюмите с амбра обаче много хора нямат представа откъде всъщност идва ароматът на амбра. Присъединете се към нас, за да разгадаем тайната на парфюмите с амбра.

Мистериозният аромат на амбрата

Кехлибарените аромати намират своето вдъхновение от вкаменената смола от древни борове, отлежавала в днешната си форма в продължение на милиони години, а бижутерите обичат да поставят кехлибар в бижута, особено заради красивия му златист цвят и ослепителни отблясъци. Точно такива трябва да бъдат и кехлибарените парфюми - слънчеви, златисти, топли. Но от кехлибара не може да се извлече никакъв аромат дори и с най-големи усилия. Как тогава можем да получим кехлибарено ухание в парфюмите?

Днес парфюмеристите имат три възможности. В първия случай кехлибарен акорд може да се постигне чрез комбиниране на някои ароматни съставки като обикновено ванилия, бензоин, лабданум, мускус, понякога пачули и тонка боб. Друг вариант, който е много скъп е да се добави съставката амбра към ароматната пирамида. Колкото и странно да звучи истинската амбра се произвежда в храносмилателния тракт на гигантския кашалот. Периодично тя бива изхвърлена в океана като масата се носи по повърхността на морето в продължение на няколко години, докато накрая някой я открие изхвърлена на брега. Поради високата си цена, истинска амбра можете да откриете само в най-луксозните парфюми. В наши дни парфюмерията използва синтетична амбра или амброксан. Това е специално създадено синтетично съединение, което се използва като заместител на амбрата. 


Как ухае парфюм с амбра?

Топлина, мекота и лукс...това са ароматните усещания, които ви обгръщат от парфюмите с амбра. Парфюмите с амбра се различават по между си според използваните съставки като различните комбинации могат да бъдат сладки, пудрени, дървесни, пикантни или медени. Във всеки случай това винаги са много чувствени до еротични аромати. Нотките на амбра също така могат чудесно да подчертаят другите съставки, удължавайки продължителността на аромата и придавайки дълбочина на цялата парфюмна композиция.

Топлите парфюми с амбра са идеални за по-студените сезони, но ако например добавите поне една свежа съставка, например цитрус и ароматът на амбра се превръща в идеален парфюм за пролетта и лятото. Освен към цитрусите, нотките на амбра се съчетават прекрасно с ветивер, сандалово дърво и дъбов мъх. Канела, анасон и кардамон са сред любимите комбинации от подправки, а различни цветя също намират място в това семейство аромати. Изберете своя парфюм с амбра сега!

Доставка:
Сертификати: