Преси за коса

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Преси за коса

Както се случва при жените - те обикновено желаят това, което нямат или не могат да имат. Така жената с права коса ще завижда на къдравата за нейните сладки вълни и къдрици, докато жената с вълнообразна коса мечтае за идеално права и гладка прическа. Но не се притеснявайте, в днешно време можем да решим тази сложна ситуация по впечатляващ начин и дори не е необходимо да посещаваме фризьорски салон, за да го направим. Имате ли къдрава, вълниста или непокорна къдрава коса? Можете да я укротите и изгладите с преса за изправяне на коса!

Изправяне на косата с преса за коса

Преси за коса се използват ежедневно от много дами по целия свят. С нейна помощ поддържането на права и гладка коса е лесно и достъпно. Заоблените форми на някои от пресите за коса ги правят подходящи дори за къдрене на косата.

Как да изберем преса за коса?

В днешно време се предлага богато разнообразие от преси за коса с различен дизайн, функции и характеристики. Изключително важен е изборът на материал на плочите и размерът им. Друга важна функция е регулирането на температурата на пресата. Твърде високата температура не е за предпочитане, защото уврежда косъма в дълбочина. Различните видове материали на плочите имат своите предимства и недостатъци. Висококачествени материали са тефлонът, керамиката, турмалинът, стъклената керамика и мрамора. Най-скъпите преси за коса съчетават няколко различни материала за постигане на най-добър ефект с минимално увреждане на косата. От съществено значение е и размера на плочите на пресата. За изправяне можете да изберете преса за коса с по-широки плочи. Ако искате да използвате уреда и за оформяне на къдрици, изберете тесни плочи със заоблени краища. От изключително значение е температурата, която използвате за изправяне на косата. Колкото по-ниска е температурата, толкова повече се запазва здравината на косъма. Идеалната температура за изправяне много зависи от самата коса. За коса с тънък косъм се препоръчва температура от 100 до 130 градуса. Ако сте от хората с плътен и дебел косъм, можете да си позволите използването и на по-високи температури. Някои преси за коса имат специални функции като например третиране с кератин по време на изправянето. Тези финкции оскъпяват самите уреди, но са изккючително ефективни при постоянно използване на пресата.

Защитете косата си преди изправяне с преса

Затова винаги препоръчваме при използване на преса за изправяне на коса да се използва термозащитен продукт за коса, който ефективно защитава косата по време на процеса на изглаждане и предотвратява увреждането ѝ. Вижте повече в статията: Топлинна защита на косата

Доставка:
Сертификати:
Made with by PragueBest