Маши за коса

Изберете филтър
Сменете категорията
Подреди по:
Изберете от:
Изберете от:

Повече за категория Маши за коса

С маша за коса лесно и бързо ще оформите къдриците, които желаете! Как да изберем маша за коса, която да отговаря за всички изисквания? Фокусирайте се върху характеристики като размер, температура и материал.

Каква маша да изберем?

Можете да изберете между автоматичнa, коничнa или класическa машa. Предимство на автоматичната маша за коса е бързото и лесно навиване на кичура. Коничната маша ще помогне да постигнете естествена визия на косата, но работата с тях е малко по-трудоемка. Класическата маша с щипка оформя къдрици, който са еднакви по цялата дължина на косата и издържат дълго време.

Диаметър на машата

Изборът на маша трябва да започне от нейния диаметър. Според това какъв ефект искате да постигнете изберете и подходящата големина. Ако търсите ефект на наистина къдрава коса се спрете на маша с диаметър под 19мм. Ако обаче искате да постигнете леко небрежна визия с меки къдрици, то тогава се ориентирайте към тези над 19мм. Различните степени на температура също са от особено значение, когато избирате маша за коса. Качествената маша трябва да предлага поне няколко различни степени. Разбира се, колкото по-висока е температурата, толкова по-лесно се оформят къдриците, но и повече се уврежда косъма. Не забравяйте, че използването на термозащитни продукти за коса е задължително, когато подлагате косата си на термообработка. Вижте повече в статията: Топлинна защита на косата

Материал

Последният важен момент при избора на маша за коса е материалът, от който е изработена. Предложенията варират от неръждаема стомана, през керамика, турмалин или титан. Предимството на неръждаемата стомана е бързото нагорещяване, но тя увреда косъма най-много. Керамиката е един от най-популярните материали, който позволява равномерно разпределение на топлината. Турмалинът е материал подходящ за естествено къдрава коса, а титанът е най-добрият избор за коса с плътен косъм. Още важна информация в статията: Типове коса и правилни грижи за всеки един от тях

Защита на косата от високи температури

Колкото по-висока е температурата, толкова по-голямо е натоварването върху косата... Винаги използвайте продукт за топлинен стaйлинг преди къдрене, изправяне и по-интензивно сушене със сешоар, за да защитите надеждно косата и да предотвратите нейното увреждане. Сред доказаните професионални марки за стилизиране са Wella, Tigi, Revlon Professional, L'Oréal Professionnel и Schwarzkopf. Продуктите им включват както защитни, така и подхранващи съставки, а някои дори фиксират прическата.

Доставка:
Сертификати: