Black Friday

Тази година намаленията за Черен Петък ще бъдат по-добри от всякога в Parfimo.bg. Цени намалени до минимум на оригинални парфюми и маркова козметика и още много специални оферти на едно място. Сега е момента да закупите мечтания парфюм или козметичен продукт с огромна отстъпка или да закупите коледни подаръци за любими хора на изключително ниски цени. Не се колебайте и се включете в най-изгодния за пазаруване ден в годината. Parfimo.bg ви очаква с огромни отстъпки.

Кога е Черен Петък 2021?

Тази година Black Friday 2021 ще бъде на 26 ноември 2021г. Датата на кампания Черен Петък се променя всяка година, обикновено е петъка след Деня на благодарността в Съединените щати. Традиционно е последният петък на м. ноември или в периода между 23 и 29 ноември.

Какво е Черен Петък и защо е толкова популярен?

Black Friday или Черен Петък е най-голямото шопинг събитие в Съединените Щати, което постепенно набира популярност и в други държави, включително и в България. В този ден американците купуват коледни подаръци и не се притесняват да чакат с часове пред дългите опашки, за да могат да закупят мечтаните покупки с големи отстъпки. Черен Петък (Black Friday) е денят на огромните разпродажби и супер намаления, това е най-натовареният ден за пазаруване през годината. Няма фиксирана дата, винаги идва в Деня след благодарността, тази година се пада на 26 ноември.

История на израза "черен петък"

Веднага след Деня на благодарността се поставя началото на коледното пазаруване в САЩ. Терминът "Черен Петък" (Black Friday) започва да се разпространява широко от средата на миналия век. Прилагателното "черно" винаги е имало доста отрицателно значение и се свързва с различни бедствия. В началото с "черен петък" се свързва значителния спад на цената на златото през 19-ти век, както и с краха на Нюйоркската фондова борса през 1929г. За първи път понятието "Черен Петък" започва да се използва от полицейските служители във Филаделфия. Хиляди тълпи от туристи и купувачи идват в деня след Деня на благодарността, като създават хаос, задръствания, а полицаите работят извънредно, за да овладеят тълпите от хора. Постепенно търговците на дребно започват да го свързват този ден със значителни продажби.

Американските магазини отбелязват печалбите в черно, а загубите в червено. След Деня на благодарността забелязват, че потребителите купуват много намалени продукти, готвейки се за празника. Много търговци работят на загуба, но след този ден генерират огромни печалби.

Черен Петък в България

Преди 7 години едва 10% от българите знаеха какво е Черен Петък. В последните четири години се забелязва, че все повече търговци проявяват желание да се включат в шопинг събитието, наречето Черен Петък (Black Friday), а хиляди потребители са в очакване на големи отстъпки. У нас вече всеки знае какво е Черен Петък, дори и децата. В България Black Friday е синоним на огромни намаления и отстъпки и на изгодно пазаруване. Някои търговци рекламират намаления за Черен Петък през цялата година, а това донякъде губи истинския смисъл на кампанията.

В Parfimo.bg в допълнение към нашите специални ежеседмични оферти, подготвяме само един, истински и невероятен Черен Петък.
В този ден предлагаме супер изгодни оферти - невероятни отстъпки, огромни намаления и стоки с уникално ниски цени. Не пропускайте и тази година шопинг кампания Черен Петък в Parfimo.bg. Възполвайте се от супер намаления на оригинални парфюми и маркова козметика на изключително ниски цени.

Parfimo.bg през цялата година, ежеседмично за вас подготвяме страхотни промоции и много изгодни намаления на парфюми и козметика. Не пропускайте и нашата Гореща Витрина с големи отстъпки.

Доставка:
Сертификати: