Как да разпознаем оригинала?

ΚАК ДА РАЗЛИЧИМ ОРИГИНАЛНИЯ ПАРФЮМ ОТ ФАЛШИФИКАТА ?

 

      Какво да очаквате от парфюма на Вашите мечти? Изключителен аромат, който се слива с Вашето тяло и душа. Луксозен уханен шлейф, който кара околните ентусиазирано да се обръщат след Вас. Насладете се на чаровните, магически ароматни композиции, наслаждавайки се на изненадващото звучене на ароматните нотки и акорди ... Истинският парфюм е в пълно съответствие с Вашите очаквания.

 

      Напоследък любителите на парфюми все по– често се сблъскват със случаи на фалшиви парфюми. Заменяйки оригинала пробутват на доверчивите купувачи евтин и естествено фалшив парфюм! Неговото ухание смътно напомня на истинския, оригинален парфюмен шедьовър, а грубото и нескопосано изпълнение на флакона не издържа на най - малката критика.

 

      Днес ще се опитаме да Ви покажем как да различите оригинала от фалшивия парфюм, така че никой да не си позволи така нагло да Ви мами.

 

 

КАКВО Е ФАЛШИВ ПАРФЮМ? ВИДОВЕ ФАЛШИВИ ПАРФЮМИ

 

      Изглежда от има разлика от фалшив до фалшив аромат. Флаконът с фалшивия парфюм може да принадлежи към една от следните категории:

      Имитация – най - примитивният начин за фалшифициране на парфюми, който подвежда невнимателните купувачи. Фалшивият парфюм може да е подобен по дизайн с оригиналната опаковка и флакон, но името му може да се различава от истинските с една или повече букви, а аромата смътно прилича на оригиналната ароматна композиция на парфюма.

      Версия - е опит да се пресъздаде уникален аромат на истински парфюм. В някои случаи доста успешно, парфюмът може да ухае не по- лошо от оригинала и има прилична трайност. Въпреки това, версията не претендира за абсолютна идентичност с известен аромат- той може да има свое собствено име и друг дизайн на флакона и опаковката.

      Копие - фалшификат, който най - трудно се различава от оригинала. Той носи същото име както и оригиналния парфюм, а флакона и опаковката са с идентичен външен вид. Аромата на копието копира оригинала до най - малката ароматна нотка. Копието на истинския парфюм може да бъде толкова успешна, че тези, които го използват, може дори да не разберат за това. Само информирани потребителите знаят как да се направи разграничение между едно точно и сполучливо копие от оригинала.

 

      Днес ние ще Ви научим как да разграничите фалшивите от истинските парфюми!

 

 

ПРИЗНАЦИ НА ОРИГИНАЛНИЯ ПАРФЮМ

 

      Ако Вие знаете признаците, по които да разпознаете оригиналния парфюм, продавачът на фалшивия парфюм няма да може да Ви убеди в неговата автентичност.

 

 1. Адекватна цена

   

       Цената на оригиналния парфюм от дадена известна марка не може да бъде ниска, нали? Евтин парфюм - това не е парфюм.

       Вие трябва да бъдете внимателни при невероятно ниската цена на луксозен парфюм или изключително големи отстъпки (над 30%). Поддавайки се на изкушението да спестите някаква сума пари при закупуването му, с голяма вероятност ще получите евтин фалшив. Защо правите това на себе си?

       Въпреки това, за съжаление, високата цена на един парфюм - не е гаранция за неговата автентичност. През последните години има тенденция фалшивите парфюми да се продават на първоначалната си цена! Наивно купувачите се надяват, че като плащат висока цена за желания аромат, това е гаранция, че получавате оригинален парфюм.

      Следователно, не може да се надържате на цената, каквато и да е - рекордно ниска или напълно адекватна. Обърнете внимание на другите характеристики на оригиналния парфюм.

 

2.Места на продажбата

 

      Отправяйки се да търсете парфюм по пазари или по малки магазини, рискувате да попаднете на фалшив. Едва ли сред пъстрия асортимент от сергии там, бихте закупили забележителен и съвсем оригинален аромат.

      Потърсете го във витрините на големите вериги магазини или на страниците на онлайн магазини, специализирани в продажбата на козметика и парфюми. Техният обхват не се ограничава само до най - популярните марки като Christian Dior, Chanel, Hugo Boss, Giorgio Armani. В парфюмерията има и други известни марки, които предлагат широка гама от изключителни аромати - Valentino, Victoria's Secret, Juicy Couture, Lalique, Marc Jacobs, Cartier, Hermes, Chopard, Narciso Rodriguez, Sisley и много, много други. Наличието на такива продукти - голям избор на парфюми и от разнообразни марки на щандовете на магазина - това е гаранция за автентичност.

      В допълнение, големи вериги магазини и уважавани онлайн магазини, които ценят своята репутация сред потребителите следват законите на България и не продават фалшиви продукти.

      Вероятно имате съвсем логично следния въпрос: "От къде трябва да закупим парфюм? От магазини или онлайн магазини?

 

3. Уникалност на парфюма

 

      Това е уникалният състав на парфюма, който е специалното съчетание на ароматните нотки (ароматни компоненти), които се срещат в последователност и в специфични комбинации. Трайността на парфюма след приложение върху кожата - това е още един знак за неговата автентичност. Концепцията за уникалност също включва и дизайна на опаковката и флакона на парфюма, както и тяхното безупречно изпълнение. Счита се, че това са трите основни характеристики на оригиналния парфюм. Адекватната цена и мястото на продажба на парфюма - са странични, макар и добри признаци за автентичност. Докато уникалността на парфюма - това е най - значителният знак, чрез който можем да почти точно да установим, дали става въпрос за автентичен парфюм или фалшификат.

 

 

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

 

      Преди да си купите парфюм, не се колебайте да се въоръжите с цялата необходима информация от производителя. Вие трябва да бъдете наясно с всичко отбелязано от външната страна на опаковъчната кутия и флакона; аромата се характеризира с пирамида на ароматните нотки, холограмни стикери, размер на шрифта и цвета на кутията. Длъжни сте да познавате абсолютно всички уникални характеристики на парфюма. Това ще Ви помогне лесно да разграничите оригиналния парфюм от фалшивия.

      Например, ако производителят на парфюм официално обяви, че този аромат е пуснат в търговската мрежа под формата на тоалетна вода в разфасовка от 30 мл и 100 мл, бъдете внимателни, когато Ви предлагат парфюм или тоалетна вода в разфасовка от 50 мл. Голяма вероятност този парфюм е да бъде фалшив.

      Какво друго трябва да търсите при избора на парфюм?

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ !

 

      В търсене на оригиналния аромат стигаме до голям парфюмериен магазин или посещавате страниците на известен онлайн магазин за козметика и парфюми и ето откривате желания парфюм. Цената му е доста адекватна и нямате някакво съмнение.

      Но кое е това, на което трябва да обърнете внимание?

 

1. Опаковка

      Да извадим парфюма от опаковката в момента на покупката е невъзможно. Ето защо, Вие трябва да го разгледате възможно най - подробно, обръщайки внимание на следните характеристики:

      Качеството на целофана. Трябва да е ясен, тънък и чист. Прилепнал плътно, без набръчквания. Целофанът не трябва да има следи от лепило! Мястото за спояване на правоъгълника или окръжност се намира точно в центъра.

      Качеството на хартията, на кутията. Тя трябва да бъде направена от устойчива и плътна хартия или картон, с матирана или гладка повърхност.

      Качеството на печат. Формата на буквите и изображенията трябва да са ясни, да пасват идеално на мястото на вдлъбването на хартията. Текстът да е лесен за четене.

      Правилно наименование и изписване на търговската марка и на парфюма - без грешки, пропуски на букви и сливащи се букви или думи.

      Наличие на информация за парфюма. В допълнение към името и марката парфюм, парфюмната опаковка трябва да съдържа следната информация: категория «parfum» (парфюм), «eau de parfum» (парфюмна вода) или «еau de toilette» (тоалетна вода), по предназначение: «pour femme» или «for woman» (за дами) и «pour homme» или «for men» за мъже, обемът в ml или fl.oz (1 fl.oz – американска мерна единица , равна на 30 мл), химичен състав, държава на производство, както и надпис: «Realises dans…» или «Made in…»

      Правилен баркод. Първата цифра на баркода трябва да посочва страната на производство, посочен на опаковката. Например, баркодът на френските парфюми започва с цифрите 30-37, на английските с - 50, на германските с - 400-440, на испанските с - 84, на италианските с - 80-83, на американските с - 00-09.

      Наличие на маркировка върху опаковката във формата на две стрели подредени в кръг.

      Наличие на дата на производство, които обикновено, по правило показва баркода: първата цифра показва годината на производство, като 14 (2014 г.), следващите три числа - деня от началото на годината.

      Наличие на партида, която трябва да бъде ясно отпечатана или релефна. Номерът на партидата отбелязан върху опаковката, трябва да съответства на кода, посочен върху флакона.

 

                                   

Оригинал- вижда се ясно номера на партидата                 Фалшификат- тук липсва номер на партида 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                        

 Оригинал- номерът е ясен и плътен                                      Фалшификат- номерът е некачествено отпечатан

 

2. Флакон

      Внимателно отворете опаковката. Обърнете внимание на силата на закрепване парфюма в кутията - той трябва да е стабилно фиксиран вътре в опаковката. Внимателно огледайте парфюма.

 

                                      

Оригинал- качествен печат на търговската марка            Фалшификат- разлики в печата и цвета на флакона

 

      Качеството на стъклото. Флаконът на евтиния парфюм или подправения може да бъде направена от пластмаса или грубо некачествено стъкло. Флаконът на автентичния парфюм е префектен, съвършен. Чистото, прозрачно стъкло не трябва да е боядисано отвън, да има нервности или драскотини, шевове или други дефекти.

      Материалът на капачето на парфюма. Фалшификатът веднага се разпознава по металното капаче - от контакта на парфюма с метала, тъй като този материал не се използва за направата на флакони за парфюмерията. Метален може да е само пръстена, който държи здраво пулверизатора за флакона. В същата капачка трябва да е изработена от качествена пластмаса.

      Огледайте пулверизатора. Тръбичката на пулверизатора не трябва да бъде по - дълга от фалкона на парфюма. Ако се огъва във флакона, отбележете това като груба фалшификация.

 

                                

Оригинал                                                                              Фалшификат

 

      Цвят. Течността на парфюма трябва да е чиста и прозрачна, в никакъв случай не трябва да е мътна и седиментна. Цветът му трябва точно да съответства на цвета, показан на мястото на оригиналния парфюм. Той обикновено варира от белезникав до тъмно - жълт. Понякога се добавя малко боя към парфюма, за добиване на течни зелени, сини, лилави или розови нюанси. Във всеки случай, той не трябва да бъде твърде ярък и наситен;

      Впръскване. Първите две или три впръсквания с пулверизатора трябва да е на "празно".

                          

Оригинал- това сте видели на снимка от сайт                Фалшификат-  блед шрифт, цветът на течността и                                                                                                                     пулверизаторът са са различни                                                                                                                                                                                

 

3. Аромат и трайност на парфюма

      Ние ползваме парфюмите, заради тяхното ухание - специално, уникално. Може би най-важната характеристика на оригиналния парфюм е уникалния му ароматичен състав. A изкривения и нетраен аромат на фалшивия парфюм е просто жалко разочарование.

      Ако отворите флакон и почувствате остра миризма на алкохол - Вие сте пред определено фалшив парфюм. Оригиналният парфюм не ухае така.

      Три са нивата на структуриране на автентичния парфюм. Първо се усещат връхните нотки на аромата, които изчезват след няколко минути. След това постепенно се разкриват нотките на "сърцето" на парфюма, чиято трайност е около 2 - 3 часа. И накрая - базови нотки, които могат да се носят с лек, уханен шлейф поне 4 - 5 часа.

      Фалшивият аромат се изпарява след половин час, без да оставя дори спомен. За постепенно разкриване не може дори да се говори.

      Ще бъдете много разочаровани, че известно време след прилагането, просто няма да чувствате аромата на парфюм. Може би Вашите сетива са "свикнали" да го усещат и докато е все още наоколо, насладете се на аромата.

      И не се учудвайте, ако уханието се променя и сякаш звучи различно от преди. Оригиналният парфюм се "адаптира" към особеностите на Вашето тяло и настроение по време на сезона и времето, разкривайки своите неочаквани аспекти и невероятни ароматни тонове и акорди. А мирисът на фалшивия, винаги звучи еднакво, винаги...

      Сега Вие знаете как да разграничите фалшив от оригинален парфюм. Надяваме се, че нашата статия ще Ви помогне да се избегне грешката и разочарованието от закупуване на фалшиви парфюми. Насладете се само автентични парфюми!

      Ако имате някакви съмнения относно автентичността на парфюма, който използвате- свържете се с нас за съвет и консултация. Ние ще бъдем щастливи да Ви помогнем!

Марки парфюми и козметика
   
   

  Телефон за поръчки и въпроси :

    0876 10 12 13

   (цена на разговор-според тарифния план)


  Само ОРИГИНАЛНИ ПРОДУКТИ с доказан произход

   Над 438 000 МАРКОВИ артикула в наличност

  ЕКСПРЕСНА доставка до всяка точка

   ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА!

  ЗАПЛАЩАТЕ ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ на поръчката

   ПОДАРЪК към всяка Ваша покупка